De Ark

In de Ark bouwt Diaconie Noord (diaconienoord.org) aan een open gemeenschap. Drie dagen per week is de Ark open voor de Sociale Markt. Klanten van de Voedselbank kunnen in een gratis supermarkt boodschappen doen. Voor iedereen is de kledingwinkel van het Leger des Heils open. Iedereen is dan welkom voor een bakje koffie en er is een programma van workshops waaraan iedereen mee kan doen. Zie voor het actuele programma www.socialemarkt.nl.

Verder zijn er regelmatig Luistergroepen (luistergroepen.org), komt actiegroep de NoordAs (denoordas.nl) wekelijks bijeen, worden er budgetcursussen van In.Kas (www.inkas.amsterdam) en bouwen we aan een ondersteuningsnetwerk van Buurtverbinders.
Zie voor meer info www.diaconienoord.org.

Contactgegevens

Aakstraat 60
1034 AA Amsterdam
routebeschrijving

info@diaconienoord.org

Gemeenschap|Diaconie Noord|Amsterdam

Diaconie Noord ondersteunt mensen in Amsterdam Noord om op te staan uit armoede en eenzaamheid – door te luisteren, te helpen en samen te bouwen aan veerkrachtige gemeenschappen Bij ons wordt naar je geluisterd. Geen vraag is te gek. We verbinden je aan anderen.
www.diaconienoord.org

 

Verhuur

De Ark beschikt over een grote kerkzaal, een koffieruimte en een bar met keuken. Daarnaast zijn er drie aparte ruimtes die geschikt zijn voor kleinere gezelschappen van 6 tot 12 personen op 1,5 meter afstand.
De Ark wordt gedurende de week veelvuldig gebruikt. Neem voor informatie over verhuur en beschikbaarheid contact op met Hein.

Contact verhuur
Hein Denisse (floormanager)
06 13342201
verhuur@diaconienoord.org

 

 

 

Geschiedenis

De Ark werd in 1967 geopend, als gebedshaven in de nieuwe wijk ‘Banne Buiksloot’.  Deze wijk werd in de jaren ’60 en ’70 van de 20e eeuw aangelegd tussen de Buiksloterdijk en de gemeente Landsmeer. De straten in Banne Buiksloot – ook wel ‘De Banne’ genoemd – refereren aan de scheepvaart. De naam ‘De Ark’ lag in die lijn voor de hand. Het orgel van De Ark dateert uit 1860 en is gebouwd door Hermanus ter Hart.

De kerkzaal wordt af en toe nog gebruikt voor bijzondere vieringen. De kerkgemeenschap die hier in het verleden de wekelijkse zondagsdiensten hield, kern de Ark van de Protestantse kerk Amsterdam Noord,  is samengegaan met de kern van de Bethelkerk en viert en werkt als kern Ark-Bethel nu in de Bethelkerk.