De Ark

De Ark is een open geloofsgemeenschap. We laten ons inspireren door bijbelse verhalen, de protestants-christelijke traditie, en door ontmoetingen, niet alleen met elkaar maar ook met de mensen om ons heen.

Iedereen is welkom zoals hij of zij is: zoekers, zieners, dromers, doeners of wie gewoon zin heeft om eens langs te komen. In vieringen, groepsgesprekken, informele ontmoetingen, meditatiegroepen, in het filmhuis Zinema en in ons dagelijks leven zoeken we naar het goede leven, naar een spoor van God of naar een plek om op te ademen. En zo mogelijk dragen we ook graag bij aan het goede samen-leven in Noord.

Contactgegevens

Aakstraat 60
1034 AA Amsterdam
routebeschrijving

020 631 72 58
info@arkmiddennoord.nl

Ontmoetingsplek voor de buurt

De Ark is een ontmoetingsplek voor de gemeenteleden en de buurt. Naast de zondagse diensten zijn er open koffiemiddagen en een taalcafé. De ruimte wordt gebruikt voor diverse bijeenkomsten, een meditatiegroep en repetities van koren. Elke donderdag wordt De Ark gebruikt als uitgiftepunt van de Voedselbank en is ook de Sociale Kruidenier open.

Verhuur

De Ark beschikt over een grote kerkzaal, een koffieruimte en een bar met keuken. Daarnaast zijn er drie aparte ruimtes die geschikt zijn voor kleinere gezelschappen van 6 tot 12 personen op 1,5 meter afstand.
De Ark wordt gedurende de week veelvuldig gebruikt. Neem voor informatie over verhuur en beschikbaarheid contact op met Deborah.
Contact verhuur
Deborah van Stuijvenberg – Zwart
06 12233768 (ma t/m do)
deborah@diaconienoord.org

Er wordt van jou gehouden en je zult leren om zelf lief te hebben - dat is genoeg voor dit leven.

Gebedshaven in De Banne

De Ark werd in 1967 geopend, als gebedshaven in de nieuwe wijk ‘Banne Buiksloot’.  Deze wijk werd in de jaren ’60 en ’70 van de 20e eeuw aangelegd tussen de Buiksloterdijk en de gemeente Landsmeer. De straten in Banne Buiksloot – ook wel ‘De Banne’ genoemd – refereren aan de scheepvaart. De naam ‘De Ark’ lag in die lijn voor de hand. Het orgel van De Ark dateert uit 1860 en is gebouwd door Hermanus ter Hart.