De Ark

In de Ark is de diaconie Amsterdam Noord gevestigd. Zie voor activiteiten  Diaconie Noord

De voormalige kern van de Ark is samengegaan met de kern van de Bethelkerk en viert en werkt als kern Ark-Bethel nu in de Bethelkerk 

Contactgegevens

Aakstraat 60
1034 AA Amsterdam
routebeschrijving

info@arkmiddennoord.nl

Ontmoetingsplek voor de buurt

De Ark is een ontmoetingsplek voor de gemeenteleden en de buurt. Naast de zondagse diensten zijn er open koffiemiddagen en een taalcafé. De ruimte wordt gebruikt voor diverse bijeenkomsten, een meditatiegroep en repetities van koren. Elke donderdag wordt De Ark gebruikt als uitgiftepunt van de Voedselbank en is ook de Sociale Kruidenier open.


bekijk activiteiten

Verhuur

De Ark beschikt over een grote kerkzaal, een koffieruimte en een bar met keuken. Daarnaast zijn er drie aparte ruimtes die geschikt zijn voor kleinere gezelschappen van 6 tot 12 personen op 1,5 meter afstand.

De Ark wordt gedurende de week veelvuldig gebruikt. Neem voor informatie over verhuur en beschikbaarheid contact op met Deborah.

Contact verhuur
Doreen Bor
06 4511 1002
doreen@diaconienoord.org

Er wordt van jou gehouden en je zult leren om zelf lief te hebben – dat is genoeg voor dit leven.

Gebedshaven in De Banne

De Ark werd in 1967 geopend, als gebedshaven in de nieuwe wijk ‘Banne Buiksloot’.  Deze wijk werd in de jaren ’60 en ’70 van de 20e eeuw aangelegd tussen de Buiksloterdijk en de gemeente Landsmeer. De straten in Banne Buiksloot – ook wel ‘De Banne’ genoemd – refereren aan de scheepvaart. De naam ‘De Ark’ lag in die lijn voor de hand. Het orgel van De Ark dateert uit 1860 en is gebouwd door Hermanus ter Hart.