Meditatiegroep

Heb je meer behoefte aan stilte dan aan woorden? Even een onderbreking van alles wat maar doorgaat? Luisteren naar de stem van binnen, of naar God die in stilte spreekt?  Dan is meditatie vanuit de christelijke traditie misschien iets voor jou.

De meditatiegroep ‘Weg van leven’ mediteert 6 avonden op verschillende thema’s rond:

 Bezinning, Bezieling en Bestemming

 We worden in het leven regelmatig teruggeworpen op onszelf. Meestal op momenten dat zekerheden in ons bestaan wegvallen zoals bij velen in deze coronatijd. Zaken die je normaal gesproken als vanzelfsprekend en natuurlijk aanneemt, kunnen je ineens of langzaam maar zeker uit balans gebracht hebben.  We worden door deze omstandigheden gedwongen om ons te bezinnen. Om stil te staan bij waar het in ons leven werkelijk omgaat en waartoe we geroepen worden om zo onze bestemming  weer te vinden.

In deze serie willen we verkennen of meditaties vanuit de christelijke traditie ons kunnen helpen (weer) een bezield leven te leiden.

 

Datum / Thema

woensdag 01-09-2021 / Zingeving

woensdag 22-09-2021 / Zin en de Ander

woensdag 13-10-2021 / Kijk op de ziel

woensdag 03-11-2021 / Leven vanuit bezieling

woensdag 24-11-2021 / Stemmen die roepen           

woensdag 15-12-2021 / Geroepen en gevonden

 

Aanvang  20.00 uur.  Vanaf 19.45 uur: ontvangst met thee/koffie.   Plaats: De Ark, Banne Buikslootlaan 63c  Amsterdam Noord

 

Wat is meditatie vanuit de christelijke traditie? Meditatie vanuit de christelijke traditie is geen doel. Het is een middel om tot een meer meditatief leven te komen. Dat is leven in verbondenheid met alle leven en vanuit de Bron van het leven. Dat is leven vanuit openheid en aandacht, leven en laten leven, loslaten en toelaten, leven in geestelijke vrijheid. Een woord daarvoor uit de spirituele traditie is vacare, dat is ‘onbezet zijn’.

 

 Hoe werkt meditatie vanuit de christelijke traditie? De meditaties zijn gebaseerd op een grondhouding van ontspanning en aandacht. Op deze basis, die ook steeds wordt geoefend, vinden inhoudelijke meditatieoefeningen plaats. Een thema vormt steeds het uitgangspunt van de avond. Meditatievormen uit verschillende christelijke meditatietradities worden gebruikt. Voorbeelden zijn: Aandacht-, stilte-, geleide-, (bijbel)tekst-, beeld-, bewegings-, sacrale dans en muziekmeditaties.

Locatie

De Ark

Contactpersoon

ds. Annemarie van Wijngaarden, tel. nr. 020-4904417